måndag 12 september 2011

Hejsan!

Måste bara berätta att vi får vara inne nästan varje dag nu när det varit regnigt och kladdigt. Och det är jätteskönt. Gräset börjar tappa sin goda smak när det regnar mycket men hö är faktiskt godare än man tror!

Vi har fått hem 2 kvigor från Vedtjära (där de gått på bete). Den ena är 26:an hon är dotter till Ida som så tragiskt gick bort i höstas. En mycket trevlig ko var det. Nu är det alltså hennes dotter som kommit hem och hon har även hunnit få en son. Sedan har 28:an kommit hem och hon är ju dotter till Lill-Märta och barnbarn till Märta som skötte bloggen före mej. Jättekul att träffa henne igen. Hon ska få en kalv om ca en månad.

Nu kommer det att hända mycket i vår lagård. Några ska åka bort sa husse och alla som är dräktiga ska stanna kvar. Jag berättar mer när det fötts fler kalvar. Jag är i alla fall dräktig! :)

Inne hos familjen har det tydligen blivit tillökning med 3 kattungar. Det är mysigt, vi såg dom förut på gräsmattan när vi var ute på bete. Till lagårn vågar de väl inte gå än på ett tag.

Kram från Jamina!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar